Din personliga transportör, alltid i tid!

Denna kategori är tom.

Denna kategori är tom.

Denna kategori är tom.

Denna kategori är tom.

HP Åkeri utökar ägarbilden

HP Åkeri utökar ägarbilden

Vi utökar ägarbilden då driftschef Viktor Lundén nu går in som delägare i bolaget. Tidigare har VD Henrik Persson varit ensam ägare.

HP Åkeri är ett fristående transportföretag och en stark regional samarbetspartner till DHL med bas i Gävleborg. De trafikerar hela Mellansverige från Stockholm, Dalarna och Västernorrland.
– Det här känns enormt kul och samtidigt ett stort personligt lyft och en kittlande utmaning, säger Viktor som arbetat i företaget sedan 2018. Jag är ju skolad i åkeribranschen sedan fordonslinjen på gymnasiet i Sandviken och har nu 12 års erfarenhet med mig, då jag började resan som chaufför någon vecka innan studenten. Nog har jag varit nyfiken på att driva företag men aldrig tänkt att en sådan här möjlighet skulle komma!

Nu blir det ju inte alltid som man tänkt. Det var inte ödet som förde dem samman utan en gemensam kollega i branschen som tipsade Henrik om att Viktor var en kompetent kille som skulle kunna göra stor nytta i företaget.
– Jag hade tagit över företaget efter pappa Håkan 2015, berättar Henrik. Vi hade nått en punkt där jag ville utveckla verksamheten ytterligare när jag fick tipset om att Viktor var en mycket driven och duktig kille som skulle passa bra in på det vi då behövde.

Det ledde till en gemensam lunch innan semestern 2018 och personkemin stämde. Utfallet blev att Viktor anställdes som driftschef och började i september 2018.
- Jag kände att det var helt rätt av två anledningar, säger Viktor. Dels var det den personliga utvecklingen men också att Henrik är driftig och verkligen ville framåt och utveckla företaget
– Det kändes verkligen helt rätt från början, berättar Henrik. Jag märkte snabbt att Viktor var en kille av rätt kaliber som dessutom är väldigt bra att ta människor på rätt sätt. Jag vill också minnas att han egentligen hade planerat för en längre föräldraledighet i den vevan som nog krympte en hel del baserat på hans ambitionsnivå.

Rollen som driftschef består även efter kompanjonskapet. Viktors arbetsuppgifter är fortsatt det övergripande ansvaret av den befintliga trafiken samt att effektivisera verksamheten. Det gäller inte minst hållbarhet och säkerhet och visst händer det att han även får vara beredd att hoppa in och köra mellan varven.
– Grunden är ju att allt skall rulla - annars får jag ju lösa det på något sätt, hälsar Viktor!

Diskutera (0)
Vi värvar Vezo för ännu säkrare och hållbarare transporter

Vi värvar Vezo för ännu säkrare och hållbarare transporter

Transportföretaget HP Åkeri med säte i Gävle har värvat den välkända transportprofilen Christer "Vezo" Johansson för att utveckla verksamheten och ta på sig ledartröjan när det gäller att erbjuda säkra och hållbara transporter.

Christer kommer närmast från Länsförsäkringar Dalarna där han arbetat som skadeförebyggare och storkundsansvarig i tretton år .
– Vezo är en fantastisk människa med mycket stort branschkunnande och ett brett kontaktnät, säger Henrik Persson, VD och ägare av HP Åkeri. Jag har haft förmånen att känna honom sedan jag växte upp i Ockelbo och har haft honom som både slöjd- och tekniklärare i skolan samt som transportlärare på Bessemergymnasiet i Sandviken. Sedan har jag följt hans karriär och vet vilken resurs han är. Det känns verkligen kul och det blir ett stort lyft för verksamheten att få ta del av hans kunskaper.

HP Åkeri har sedan starten för 35 år sedan haft som grundläggande affärsidé att leverera hela och säkra transporter. Med den här satsningen så vill man bli marknadsledande på att arbeta skadeförebyggande och minimera miljöpåverkan.
– Jag ser verkligen fram emot möjligheten att knyta ihop de erfarenheter jag har med mig efter många års erfarenhet på olika arbeten både inom försäkringsbranschen och utbildningssektorn, säger Christer. Jag har arbetat med de stora branschorganisationerna under många år och dessutom hjälpt de flesta stora åkerier i Dalarna med att få ned skadorna och utarbetat ett unikt arbetssätt som jag skulle vilja påstå är ledande i landet. När vi har implementerat det så har vi Sveriges säkraste chaufförer som verkligen förstår det här med kvalitén genom hela processen.

Åkeriet arbetar idag med specialtransporter, fjärrtransporter och distribution samt är transportör åt DHL.
– Han kommer att kunna förstärka verksamheten på flera områden, både gentemot personalen och marknaden, säger Henrik. Genom att systematiskt följa upp och guida våra chaufförer och ge dem de verktyg de behöver för att utföra sitt arbete med god kvalitet och säkerhet. Det borgar ju för gott resultat på flera plan, både när det gäller att minska skador och driftskostnaderna. Samt att vi vill ju vara en attraktiv och bra arbetsplats med engagerade och kunniga medarbetare förstås.

– Förutom att vi får ett helt nytt hållbarhetsfokus så har ju Vezo sådant driv och energi, säger driftansvarige Victor Lundén. Han blir en grym länk mellan medarbetare, trafikledare och företagsledning. Både att driva projekt internt samt kommunikationen utåt när det gäller våra ambitioner vad det gäller hållbarhet, säkerhet och kvalitet.

– Vi kommer att arbeta med säkerhetsfrågorna med utbildning och kompetenshöjning från grunden för att fortsätta utveckla hela bolaget, hälsar Christer. Det gäller att sticka ut och göra det där lilla extra som ingen annan gör. En sak är säker, vi kommer att göra allt för att leva upp till vårt motto - vi kör säkert!

Läs hela artikeln på Företagsbladet >>

Diskutera (0)

Viktig information! Test

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK